Contactinformatie

Eerst kunt u de pagina met de veelgestelde vragen bekijken. Staat uw vraag hier niet tussen? Wij zijn het best bereikbaar via de mail, wij kunnen dan direct uw vraag beantwoorden. Uw e-mail zal binnen 1 werkdag beantwoord worden. (vaak binnen enkele uren)

Stuur uw vraag naar: info@konino.nl

Konino / Cavio

Vestigingsadres:
Overwinningsplein 11
9728 GP Groningen

 

Telefoon: +31(0)50-2053375

Maandag van 13.00 tot 18.00
Dinsdag t/m Vrijdag van 9.00 tot 18.00
Zaterdag van 9.00 tot 17.00

Wij zijn altijd bereikbaar via de mail en geven heel snel antwoord op uw vragen: info@konino.nl

 

KvK: 70487502
BTW: NL 8583.39.596.B.01
Rekeningnr: NL84INGB0007285342

Over Ons

Konino is de webshop die graag alles wil aanbieden op konijnen gebied.

Omdat wij alleen producten voor konijnen verkopen, kunnen wij veel meer verschillende producten aanbieden dan een normale dierenwinkel of webshop. Je kan bij ons dan ook alles vinden wat een konijn nodig heeft.

"Uit liefde voor konijnen", ben ik, Sanne Noorlander begonnen met het uitwerken van het idee voor de Konino website. Ik was zelf al helemaal gek op mijn konijnen, op dat moment waren het er nog twee. En was altijd op zoek naar leuke speeltjes en goed betaalbaar konijnenvoer. Ik merkte ook dat veel andere mensen hetzelfde probleem hadden.

Het idee van om een webshop op te starten kwam van mijn vriend Sander, hij is namelijk webontwikkelaar. Hij vond het een leuke uitdaging om een goed werkende en mooie webshop neer te zetten. Hij is nog altijd bezig om onze website zo goed mogelijk te laten werken en verder uit te bouwen.

Het begin

Toen Konino nog in de kinderschoenen stond, gingen wij zelf onze voorraad halen bij de groothandel. Zoals je op de foto kan zien, ging dat niet altijd even gemakkelijk in de auto's. Ook brachten wij zelf onze pakketten naar het postkantoor.

Toen Konino net online was ging dat prima, maar toen er steeds meer bestellingen per dag kwamen werd dat steeds moeilijker. Wij zijn toen op zoek gegaan naar een bedrijf die de pakketten direct bij ons kwam ophalen. 

Uitbreiden

Wij zijn toen alle producten niet meer in de auto's paste verder gegaan met het ophalen van de producten met een vrachtauto. Dat was ook wel nodig want een hele pallet met 10 kilo zakken Supreme Science Selective gaat niet in een personenauto.

De Konino webshop is ondertussen zo groot geworden dat de merken gelukkig alle producten op pallets komen bezorgen. Hierdoor kunnen wij nog veel meer leuke producten bestellen die groothandels niet verkopen. Ook zijn de producten snel binnen zodat klanten nooit lang hoeven te wachten.

Sinds Augustus 2013 heeft konino er een bedrijfswagen bij, deze is erg handig om bestellingen in de buurt van Dordrecht te bezorgen. Ook kunnen wij nu tussendoor wat producten ophalen bij onze leveranciers.

Verder uitbreiden

Konino is erg hard aan het groeien, daarom hebben wij besloten te gaan verhuizen. Per 7 april 2014 zijn wij verhuisd naar Molenaarsgraaf. Hier hebben wij veel meer ruimte, want dit kwamen wij toch echt te kort. Ook kwamen er door het verhuizen nog een aantal voordelen bij. Vanaf hier kunnen wij namelijk tot 22:00 bestellingen versturen in plaats van de 16:30 die wij eerst hadden. En wellicht in de toekomst zelfs tot 23:59. Ook hebben wij nu meer personeel zodat er nog meer pakketten per dag verwerkt kunnen worden.

De Konino Ren

Bino & Dido
Bino
Misty & Dido
De ren
De groep
Loki & Dido
Dido & Bella

Bij Konino hebben wij ook konijnen. Wij zijn begonnen met Bino en Dido, dit zijn twee Hollanders. Omdat ook wij toen nog niet veel verstand hadden van konijnen hebben wij op aanraden van een fokker 2 rammen (mannen) genomen.

Achteraf gezien hadden wij ons beter moeten inlezen voordat wij de konijnen gingen kopen. Want al na 2 maanden kregen wij problemen, de twee rammen gingen namelijk vechten met elkaar. Ze zijn toen allebei geholpen maar ook daarna ging het niet beter.

Wij hebben besloten om er een vrouwtje bij te kopen, dit is Misty (franse hangoor). Sinds de groep bestond uit Bino, Dido en Misty ging het prima. In Mei 2012 is Loki bij de groep gekomen, zij kwam bij konijnenopvang Binkies vandaan. We vonden haar erg leuk eruit zien met haar grote oren! We weten niet precies wat voor ras Loki was, ze lijkt een beetje op een Belgische Haas. Loki was een zeer actief konijn, ze was nog jong toen ze bij de groep kwam en vond binkies maken toch wel het aller leukst. 

In 2013 hebben wij met de konijnen niet zo'n goed jaar gehad. Loki, Bino, Biggles & Misty zijn in dit jaar overleden. Allemaal een verschillende oorzaak, helaas kan je zo goed voor je dieren willen zorgen maar heb je niet alles zelf in de hand.

Het was wel stil geworden in de ren, nu alleen Dido nog over was. We missen Loki, Bino, Biggles & Misty wel erg. Toch zijn we op zoek gegaan voor een leuke vriendin voor Dido. Dit is Bella geworden, al een volwassen dame die bij konijnenopvang Ridderkerk vandaan komt. Bella is een grijze Vlaamse Reus en vind het heerlijk om haar benen te trekken, je kon duidelijk aan haar merken dat ze niet zoveel vrijheid gewent was.

Onze konijnen leven buiten, zij hebben in de tuin een hele grote ren van wel 16 vierkante meter! Ze maken goed gebruik van deze ruimte, de konijnen vinden het heerlijk om rondjes achter elkaar aan te rennen. Ook kunnen ze door de ruimte ook af en toe eventjes alleen zitten, als konijnen te weinig ruimte hebben krijgen ze sneller ruzie. 

Ook in de winter leven onze konijnen gewoon buiten, op de foto's is ook te zien dat ze dit prima vinden. Vooral Dido gaat heerlijk languit in de sneeuw liggen, zijn vacht houd hem lekker warm!

Onze konijnen hebben een hok van hardhout. Ze vinden het heerlijk om in het tussenstuk te liggen, wel overdekt maar toch lekker buiten. De twee hokken zijn dicht en hebben alleen een raam aan de voorkant, hier kunnen de konijnen heerlijk liggen als het regent. 

De voorraad van Konino

Omdat Konino een webshop is die zo snel mogelijk wil leveren aan alle klanten, houden wij een eigen voorraad. Op de foto's is te zien dat wij de voorraad bewaren in allemaal stellingen, dit worden er steeds meer en meer, inmiddels hebben we al meer dan 3 gangpaden vol!

Ook wij wisten toen wij begonnen met Konino eigenlijk niet dat er echt zoveel producten voor konijnen op de markt zijn. Wij blijven dan ook altijd verder kijken naar weer nieuwe producten, op de voorpagina van Konino is te zien wat onze nieuwste producten zijn.

Soms komt het voor dat producten uitverkocht raken, dit kan komen doordat er veel mensen een bepaald product willen hebben. Maar soms komt het ook doordat een groothandel of merk het product niet meer op voorraad heeft. Op de website proberen wij altijd aan te geven wanneer een product weer wordt verwacht. Anders kan u altijd even een mailtje sturen naar info@konino.nl.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!