Snacks voor konijnen

Er zijn heel veel verschillende soorten snacks op de markt maar niet allemaal even geschikt. We maken hier onderscheid tussen gezonde snacks, snacks die af en toe gegeven kunnen worden en snacks die je niet moet kopen.

Gezonde Snacks

Het beste kan je natuurlijke producten geven aan je konijnen. Zoals wilgentakken, fruitboomtakken, kruiden en vruchten. Er zijn ook hele leuke snack speeltjes gemaakt van natuurlijke producten, deze zijn terug te vinden bij speeltjes. Speelgoed hebben wij een groot assortiment van. Dit varieert van

Er zijn verschillende soorten kruiden die je aan je konijn kan geven. Begin altijd met een heel klein beetje te geven zodat je konijn aan het nieuwe eten kan wennen. Kruidenmixen zijn een heerlijke snack voor je konijn. Je kan iedere dag een beetje los geven of door het hooi mengen. Ook kunnen de kruiden in een wc rolletje gedaan worden. Konijnen vinden het een leuk spelletje om de kruiden eruit te halen.

Konino heeft diverse overheerlijke kruiden van hoge kwaliteit. Wij hebben gekozen voor de kruiden van het merk ESVE vanwege de hoge acceptatie!

Kamille Bloemen
Peterselie & Goudsbloem
Berkenblad
Goudsbloem
Rozenbloem- blaadjes

Snacks voor af en toe

Er zijn ook konijnensnoepjes zoals: knabbelsticks, yoghurtdrops, gedroogde vruchten, enz. Dit zijn extra snacks, deze moeten eigenlijk gezien worden als een koekje, snoepje of zakjes chips voor een mens. Ook konijnen vinden het heerlijk om eens wat lekkers tussendoor te krijgen, geef deze snacks alleen niet te vaak. Konijnen worden snel te dik, vooral als zij niet genoeg bewegen. 

Het is natuurlijk leuk om je vriendje of vriendjes wat lekkers te geven! Konino heeft een groot assortiment snacks die allemaal stuk voor stuk speciaal getest zijn of konijnen en cavia's ze lekker vinden. Wij raden aan met snacks die je konijn/cavia helemaal geweldig vindt spelletjes te gaan spelen. Zo blijven ze lekker bezig en moeten ze werken voor hun lekkers.

Klik hier voor voorbeelden van spelletjes Trixie snack roll! en  Trixie snack bord

 

 

Deze snacks niet kopen

Knaagstenen, deze zijn niet goed voor konijnen omdat er teveel calcium in zit. Konijnen hebben niet veel calcium nodig en teveel calcium kan lijden tot gruis in de blaas of zelfs blaasstenen. Ook zijn knaagstenen niet nodig om de tanden af te slijten, als de tanden van een konijn recht op elkaar staan dan slijten de tanden vanzelf door het eten van hooi, droogvoer en groentes. Staan de tanden niet goed dan helpen ook knaagstenen niet.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!