Speeltjes voor konijnen

Er zijn allerlei leuke speeltjes te verzinnen voor konijnen. In de webwinkel van Konino zijn heel veel speeltjes te vinden voor konijnen. Hieronder zie je een overzicht met wat voor soort speeltjes er allemaal zijn:

Tunnel: Het leukste speelgoed voor konijnen zijn tunnels, of ze nu gemaakt zijn van nylon, beton, aarde of iets anders konijnen zijn er gek op! Ze bestaan dan ook in allerlei vormen en maten.

Speelbal: Konijnen vinden het heel erg leuk om met een bal te spelen. Er zijn verschillende soorten ballen voor konijnen. Een plastic bal met een belletje erin zijn erg populair, het ene konijn gaat met het balletje rollen en de ander pakt hem in zijn mond en gaat vrolijk rondjes rennen.

Speelgoed van natuurlijke materialen: Er is heel veel speelgoed voor konijnen gemaakt van natuurlijke materialen. Dit is erg fijn omdat er dan geen onnodige stoffen aan toegevoegd zijn.
Je konijn kan lekker spelen en er ook aan knagen zonder dat dit schadelijk voor hem/haar is. De producten zijn meestal gemaakt van kruiden, wilg, hooi of mais. Vooral de lenterol, hooibal en de wilgenballen vinden konijnen erg lekker!

Schuilplekje: Konijnen vinden het erg fijn als ze zich ergens kunnen verstoppen, een lekker holletje om in te slapen of even te relaxen. Van het schuilplekje word ook vaak een klimrek gemaakt, bovenop het huisje zitten is natuurlijk ook super leuk!

Intelligentie speelgoed: Veel mensen weten niet dat konijnen ook best slim zijn. Met het intelligentie speelgoed kan je eens kijken hoe slim jouw konijn eigenlijk is! Ook is het leuk om samen met je konijn bezig te zijn.

Voeding geven: Iedere dag de biks gewoon uit een bakje eten is natuurlijk heel gemakkelijk. Daag je konijn eens uit en geef de biks in een voerbal of doe met je konijn een intelligentiespel.

Looptuigje voor je konijn

Er zijn verschillende tuigjes op de markt om je konijn meer vrijheid te geven. Konino vindt het beter om een ren te maken voor je konijnen, daarom worden er in de Konino webshop geen tuigjes verkocht. Als je helemaal geen plaats hebt voor een ren zou je eventueel toch voor een tuigje kunnen kiezen.

De meningen zijn erg verdeeld over tuigjes. Sommige mensen vinden het zielig en andere mensen vinden dat konijnen wel aan het tuigje kunnen wennen.

Konijnen die al vanaf klein aan het tuigje gewent zijn, kunnen beter met het tuigje omgaan. Ga je op een latere leeftijd beginnen met een tuigje, dan heb je kans dat het konijn op alle mogelijke manieren gaat proberen eruit te komen.
Konijnen maken vaak raare sprongen of binkies, hierbij kan het tuigje een gevaar opleveren. Als je kiest voor een tuigje, blijf dan altijd bij je konijn en ga niet weg!

Zelf speelgoed maken

Je kan het natuurlijk ook zelf maken!

Tunnel
Kwibus
Doerak

Tunnels: Van een oude doos, rioolbuis of oude bloempotten kan je een hele leuke tunnel maken.

Zandbak: Een zandbak vinden konijnen ook heel erg leuk. Sommige mensen maken hem van zo'n blauwe schelp maar je kan ook een cementbak gebruiken of een wasmachinelekbak. En dan speelzand erin doen en als het vies is weer een keertje verschonen.

Dozen: Ook eierdozen of gewone dozen zijn konijnen gek op, ze klimmen erop/erin en ze knagen eraan.

Wc-rol of keukenrol: Je kan er wat hooi, gras of kruiden in doen.

Hangend eten: Je kan aan de bovenkant van het hok een touwtje vastmaken en aan het touwtje stukjes fruit/groente vastmaken. Zo kunnen de konijnen op een leuke manier wat eten.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!