Snacks voor Cavia's

Wees voorzichtig met het geven van snacks. Er zijn op dit moment heel veel snacks op de markt voor cavia's maar deze zijn niet allemaal even gezond. Kijk daarom hieronder voor de verschillende soorten snacks.

Gezonde snacks

Het belangrijk dat je cavia wat te knagen heeft, het zijn namelijk echte knagers. Kijk eens naar natuurlijke producten voor je cavia, bijvoorbeeld wilg of kersenhout is zeer geschikt. 

Het best kan je natuurlijke producten geven aan je cavia's. Zoals wilgentakken, fruitboomtakken, kruiden en vruchten. Er zijn ook hele leuke snack speeltjes gemaakt van natuurlijke producten, deze zijn terug te vinden bij speeltjes. Het is belangrijk dat je cavia wat te knagen heeft, het zijn namelijk echte knagers!

Er zijn verschillende soorten kruiden die je aan je cavia kan geven. Begin altijd met een heel klein beetje te geven zodat je cavia aan het nieuwe eten kan wennen. Kruidenmixen zijn een heerlijke snack voor je cavia. Je kan iedere dag een beetje los geven of door het hooi mengen. Ook kunnen de kruiden in een wc rolletje gedaan worden. Cavia's vinden het een leuk spelletje om de kruiden eruit te halen.

Snacks voor af en toe

Er zijn ook caviasnoepjes zoals: knabbelsticks, dromers vruchten, enz. Dit zijn extra snacks, deze moeten eigenlijk gezien worden als een koekje, snoepje of zakjes chips voor een mens. Ook cavia's vinden het heerlijk om eens wat lekkers tussendoor te krijgen, geef deze snacks alleen niet te vaak. Cavia's worden snel te dik, vooral als zij niet genoeg bewegen. 

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!