Speeltjes voor Cavia's

Het is belangrijk dat je cavia iets te doen heeft en zich niet gaat vervelen. Vaak as cavia's zich gaan vervelen gaan ze aan de tralies knagen of als ze een keer loslopen gaan ze aan meubels knagen.

Er zijn verschillende soorten speeltjes voor cavia's:

Tunnel: Dit is een erg leuk speeltje voor een cavia. Door de tunnel heen rennen, maar ook lekker even uitrusten. Je kan een mooie tunnel kopen, maar natuurlijk ook een mooie tunnel zelf maken. Dit kan goed met b.v. bloempotten.

Speelbal: Een kleine speelbal is voor een cavia al snel groot. De Play Ball small van Happy Pet is zeer geschikt voor cavia's. In de bal zit ook nog een leuk geluidje, als je cavia met de bal aan rollen is hoor je een gezellig klein geluidje.

Speelgoed van natuurlijke materialen: Er is heel veel speelgoed voor cavia's gemaakt van natuurlijke materialen. Dit is erg fijn omdat er dan geen onnodige stoffen aan toegevoegd zijn. 

Je cavia kan fijn spelen en er ook aan knagen zonder dat dit schadelijk voor hem/haar is. De producten zijn meestal gemaakt van kruiden, wilg, hooi of mais. Vooral de lenterol en de wilgenballen vinden Cavia's erg lekker!

Schuilplekje: Cavia's zijn prooidieren en vinden het daarom erg fijn om in het hok een schuilplekje te hebben. Zo kan je cavia zich lekker verstoppen en even lekker slapen of relaxen. De afdak met trap hiernaast is extra leuk, omdat je cavia er ook bovenop kan zitten.

Voeding geven: Voor de afwisseling is het erg leuk om het voer eens in een snackrol te doen in plaats van gewoon in een bakje. Je daagt zo je cavia uit om meer te bewegen en lekker bezig te zijn.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!